29 juni 2010

@OnlySevenLeft doet het zo (11) - Hiephoi, géén platencontract!

Een update uit het Only Seven Left-kamp. EHPO-lezers hebben zo ongeveer het hele traject kunnen volgen en inmiddels hebben de heren afgelopen week een publishingdeal getekend met Pennies From Heaven en een distributiedeal met Rough Trade:



Drummer Bram de Wijs: "Ondanks een paar leuke gesprekken met labels dus geen traditioneel artiestencontract. Voornamelijk omdat we daar op dit moment de meerwaarde niet van inzien en graag flexibel blijven door zoveel mogelijk in eigen hand te houden. Met Wim van Pennies klikte het onmiddellijk en hij bewees nog voordat we iets getekend hadden dat hij iets voor elkaar kon krijgen: kort na ons eerste gesprek zat Wake Up Call onder een promo van CSI: Miami op RTL5. Te gek, en voor ons fijn om wat budget te hebben voor het persen van de CD en het maken van een nieuwe clip:



Rough Trade gaat ervoor zorgen dat onze CD in alle winkels ligt (waaronder natuurlijk iTunes en Spotify). Beide partijen waren gelijk enthousiast over elkaar en voor ons was het belangrijk dat Rough Trade niet met een enorm contract vol beperkende regeltjes aankwam, maar inzag dat iedere vorm van promotie nuttig kan zijn, dus ook het gratis weggeven van MP3's." Chantal vast ook blij:Gefeliciteerd, mannen. Debuutalbum "It Was All A Dream" komt 24 september a.s. uit, diezelfde avond start de clubtour met een albumpresentatie in Tivoli De Helling.

Geen opmerkingen: