13 maart 2012

Perfect Patience (according to @SylviaWink)

Wachten. Hopen. Duimen. Draaien. Zeker. Onzeker. Komt. Goed. Sylvia Wink (Lawine) koos de mooiste liedjes om hoop uit te putten, troost bij te zoeken en rustig van te worden. Onder het artwork beschrijft ze waarom zij zo geduldig moet zijn. En hoopvol. En hoe die liedjes daarbij helpen en hoe ze tot haar kwamen (en nooit meer zijn weggegaan).

HIERRR de lijst in Spotify,
HIERRR de download.

Enjoy!Mijn dubbele hernia operatie gaf me veel tijd om na te denken en muziek te luisteren. Een jaar lang heb ik alles gedaan om de operatie te voorkomen en had ik er vertrouwen in dat het op één van die manieren goed zou komen. Nu komt het aan op geduld. En alles komt goed. De muziek geeft troost. Als altijd.

3 Gymnopédies: No. 1 - Eric Satie, door Reinbert de Leeuw
Ik moet rond de 16 zijn geweest dat mijn broer mij deze plaat liet horen. Ik luisterde vooral naar Depeche Mode en hij naar Deep Purple. Maar we waren beiden diep onder de indruk.

Faith - Ada
Toen ik deze plaat voor het eerst hoorde liepen de rillingen over mijn rug. De tekst en sfeer paste perfect bij mijn gemoedstoestand.

Three - Massive Attack
Ik zag Massive Attack voor het eerst in 1998 in Vredenburg. Het geluid was waanzinnig goed en als grafisch ontwerper was ik overdonderd door de mooie graphics op de achtergrond. Schoonheid, emotie, gelaagdheid.

Bewildered - Nova Nova
In die tijd kocht ik mijn muziek vooral naar aanleiding van de recencies in de Basic Groove. Het album Le chanson de Roland van Nova Nova maakte diepe indruk. De combinatie van dance met klassieke muziek is op dit album zo mooi uitgevoerd.

Roads - Portishead
Lawine begon ik samen met Eddy Stolk. Eddy is een oud kraker, speelde in bandjes en was rock. Ik was burgerlijk en dance. Daar zaten we dan. Samen in onze ontwerpstudio. Portishead was één van de bands waar we samen van konden genieten. Lawine is er groot op geworden.

Wayfaring Stranger (Burial remix) - Jamie Woon
Dit nummer is een weerspiegeling van mijn onzekerheid over wel of niet opereren, wel of niet volledig herstellen na de operatie. Soms desolaat.

Arcadia - Apparat
Het mysterieuze van Apparat, ik hou ervan.

Nightcall - Kavinsky
Soundtrack van Drive. Deze film gekregen en gekeken tijdens de revalidatie. De traagheid, de muziek, de tragedie. Met de mooiste filmkus.

Miss you - Trentemøller
Zwelgen.

Summertime - Selah Sue
Vrolijk kwam ik aangehuppeld bij Selah Sue op Lowlands. Maar binnen een paar minuten stond ik ademloos te kijken en had ik kippenvel op mijn armen.

La Ritournelle - Sebastien Tellier
Liefdesliedje dat me gelukkig en treurig tegelijk kan laten voelen.

Riverside - Agnes Obel
Al maandenlang krijgen wij doorlopend balletachtige dansvoorstellingen in huis te zien op dit nummer.

Soldier - Amatorski
Breekbaar, voorzichtig. Traag.

Lavinia - The Veils
Al flink zwanger van de tweede. Net een pittige tijd achter de rug. Paradiso, Amsterdam, bij dit nummer hield ik het niet droog.

Codex - Radiohead
Met flarden van dit nummer kwam ik bij uit de narcose. Daarna was het nog uren een cyclus van doezelen, slapen en wakker worden.

Into the wasteland - Filur
De sfeer van dit nummer geeft wel aardig de onzekerheid weer. Maar alles komt goed.

Geen opmerkingen: